CETĂȚENII MOLDOVENI ÎȘI POT ÎNCERCA NOROCUL LA LOTERIA DE VIZE PENTRU SUA

08.10.2012
Foto: colombotelegraph.com

Autoritățile americane anunță lansarea loteriei vizelor anuale pentru imigrare. În conformitate cu Legea privind imigrarea și cetățenia, Departamentul de stat al SUA efectuează anual loteria vizelor pentru imigranți (Diversity Immigrant Visa Program). La realizarea acestui program, pentru anul financiar 2014 vor fi alocate 50 000 de vize. Acestea sînt distribuite în șase regiuni geografice, un număr mai mare de vize fiind rezervat regiunilor de unde în Statele Unite ale Americii sosesc cei mai puțini imigranți, scrie visa4.ru.

 

Cei care doresc să-și încerce norocul nu trebuie să plătească pentru risc – participarea la program este gratuită. Potrivit reprezentanților ambasadei, formularul de cerere trebuie transmis electronic pe site-ul Departamentului de Stat. Cererile vor fi acceptate pînă la prînzul zilei de 3 noiembrie 2012, conform orei de vară a Coastei de Est a SUA (EDT). Pentru mai multe informații despre program, inclusiv instrucțiuni pentru participarea la loterie, vizitați site-ul Biroului de afaceri consulare al Departamentului de Stat american.

 

Începînd de la 1 mai 2013, puteți verifica statutul cererii dvs., vizitînd din nou site-ul web www.dvlottery.state.gov și accesînd secțiunea Entrant Status Check. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de numărul de confirmare unic. Aceasta va fi singura modalitate prin care cîştigătorii din cadrul programului de loterie vor fi înştiinţaţi despre selecţionarea lor în programul DV-2014. Departamentul de Stat nu va trimite prin poştă scrisori către cei selecţionaţi în cadrul programului Diversity Visa. Cei care au fost selecţionaţi nu vor mai primi înştiinţări despre selecţionarea lor prin e-mail. Orice scrisoare sau e-mail de notificare despre cîștig trebuie considerată ca fiind excrocherie".

 

Ambasada a avertizat despre posibilele fraude și a cerut neglijarea site-urilor care pretind a se numi site-ul oficial al Guvernului american. Rețineți că, spre deosebire de escroci, guvernul SUA nu percepe taxe pentru formularele de cerere și nici pentru loterie. Singurul lucru pe care candidatul va trebui să-l plătească este taxa de viză pentru interviul de viză la ambasadă sau consulate.


Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.