EXPORTATORII MOLDOVENI ÎN RUSIA SÎNT SFĂTUIŢI SĂ EVITE PUNCTUL DE TRECERE BREANSK-TROEBORTNOE

30.11.2012
Foto: inprofunzime.md

Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă a expediat Ministerului Economiei o notă informativă despre ambuteiajele de camioane din ţara noastră, cu produse agricole, formate la unele puncte vamale de la frontiera cu Rusia.

 

Potrivit Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media al ME, în comunicat se menţionează că la punctul de trecere Breansk-Troebortnoe, este sistată orice procedură vamală de ordin fitosanitar şi veterinar, iar la punctul vamal din Klinţî, din motive tehnice s-a format un ambuteiaj considerabil. Şi asta, pentru că punctul vamal din Klinţî nu dispune de mijloace tehnice şi organizatorice pentru a urgenta efectuarea procedurilor fitosanitare şi veterinare.

 

Conform autorităţilor ruse, începînd cu data de 21 noiembrie 2012, la punctul de trecere Breansk-Troebortnoe a fost sistată orice procedură vamală de ordin fitosanitar şi veterinar. Totodată, Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă, care continuă monitorizarea situaţiei de la punctul vamal de la Breansk-Troebortnoe, a informat Ministerul Economiei că la 6 decembrie 2012 va expira licenţa de activitate a depozitului specializat în efectuarea procedurilor vamale şi fitosanitare din punctul vamal sus-menţionat, fapt confirmat şi de Rosselihoznadzor pe pagina sa web.

 

Potrivit notei informative parvenite pe adresa Ministerului, la alte puncte de trecere a frontierei cu Rusia nu sînt preconizate schimbări în domeniul controlului fitosanitar şi veterinar. De asemenea, procedurile de vămuire a produselor vinicole şi alcoolice, la punctul de trecere Breansk-Troebortnoe, rămîn în acelaşi regim, nefiind afectate de schimbările menţionate.

 

În scopul evitării ambuteiajelor, Ministerul Economiei informează agenţii economici din Republica Moldova, implicaţi în activităţi de schimb comercial cu Federaţia Rusă, despre modificările recente de la punctul de trecere Breansk-Troebortnoe şi Klinţî, pentru a redirecţiona transportul către alte puncte de trecere în vederea evitării ambuteiajelor.

 

Sursa: moldpres.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.