GUVERNUL SUA A DONAT SERVICIULUI VAMAL AL MOLDOVEI SCANNERE

10.03.2012
Foto: customs.gov.md

Ambasadorul SUA în Moldova William Moser a transmis conducerii servicului vamal al Moldovei 3 scanere staţionare noi . Acestea vor fi instalate la punctele de control de la Giurgiuleşti şi aeroprotul internaţional Chişinău pentru controlul bagajelor pasagerilor care sosesc în republican noastră.

 

Scannerele au fost procurate de guvernul SUA în cadrul programului “Controlul asupra exportului şi securitatea vamală” şi costă 200 de mii de dolari. În afară de aceasta, colaboratorii servicului vamal al Moldovei vor fi instruiţi în SUA pentru a lucra cu noile scannere.

 

Potrivit ambasadorului amercian la Chişinău, utilajele respective vor permite de a ridica nivelul de securitate a frontierelor republicii noastre şi vor reduce durata procedurilor vamale.


Directorul serviciului vamal menţionează, că experienţa ţărilor din Occident demonstrează, că asemenea scannere sunt foarte eficiente pentru depistarea mărfurilor interzise în Moldova sau tranzitarea prin teritoriul nostru. În viitorul apropiat această tehnică nouă va permite de a depista cazurile de introducere în republica noastră a armamentului, muniţiilor şi stupefiantelor.

 

Sursa: tv7.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.