LA SOLICITAREA VIZEI BRITANICE, MOLDOVENII VOR TREBUI SĂ PREZINTE UN CERTIFICAT MEDICAL

01.06.2012
Foto: blog.insites.eu

Pentru a putea intra pe teritoriul Marii Britanii, cetăţenii Moldovei vor trebui să prezinte certificat medical. Astfel, toţi cetăţenii moldoveni care depun solicitare de viză pentru intrare în Marea Britanie vor fi obligatoriu supuşi unui test de tuberculoză.

 

„Programul de testare la tuberculoză a solicitanţilor de viza britanică va cuprinde 67 de state, pe parcursul următoarelor 18 luni, inclusiv Republica Moldova”, asigură reprezentanţii UK Border Agency. Această cerinţă va intra în vigoare din anul 2013 şi va fi aplicată doar în cazul vizelor de lungă şedere, care depăşesc perioada de 6 luni.

 

Din 15 august 2012, toate dosarele de viză pentru Marea Britanie prezentate la Chişinău sînt procesate la Centrul Regional pentru Europa Centrală şi de Est al Agenţiei de Frontieră a Regatului Unit (UK Border Agency) din Varşovia. Termenul de procesare a dosarului constituie 15 zile lucrătoare din momentul prezentării cererii la Chişinău.

 

Din acest motiv, Viza.md recomandă prezentarea solicitărilor de viză pentru Marea Britanie cu o lună înainte de data planificată a călătoriei.

 

Pentru a vedea componenţa dosarului de viză, accesaţi link-ul.


Sursa: Viza.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.