MOLDOVENII DIN NORDUL ITALIEI PREFERĂ SĂ REVINĂ TEMPORAR ACASĂ, DECÎT SĂ PLECE LA ROMA DUPĂ ASISTENȚA CONSULARĂ

13.01.2014
Foto: viza.md

A trecut o lună și jumătate de cînd Consulatul General al Republicii Moldova din  Bologna a fost închis, iar deschiderea noilor sedii consulare la Milano şi Padova întîrzie. Consulatul de la Bologna a fost unul din cele mai solicitate consulate ale Republicii Moldova din străinătate (22 828 de servicii consulare prestate pe parcursul anului 2012).

 

În prezent, soluţionarea urgenţelor presupune pentru moldovenii din nordul Italiei (unde  se  află  aproximativ 80% din numărul total al moldovenilor), inevitabil, o călătorie la Roma, aflată la sute de  kilometri distanţă. Din acest motiv, unii cetățeni ai Republicii Moldova preferă să  efectueze un zbor acasă, care implică  aceleaşi  cheltuieli  ca bani şi timp.

 

Reamintim că conform asigurărilor și declarațiilor oficialilor moldoveni,  Consulatul de la Milano urma să-și înceapă activitatea cel tîrziu, imediat după sărbători, îndată ce va fi amenajat noul sediu. La Padova, conform declarațiilor menționate, oficiul consular va fi operativ în primele luni ale anului 2014.

 

Calitatea serviciilor consulare oferite de Ambasadele și oficiile consulare moldovenești precum și de Direcția Generală Afaceri Consulare din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene a RM poate fi apreciată AICI.

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.