PROPUNERE PENTRU MAREA BRITANIE ‒ SĂ ADERE LA SPAȚIUL SCHENGEN

25.02.2013
Foto: qmagazine.ro

Președintele Consiliului Mondial al Călătoriilor și Turismului (WorldTravel & TourismCouncil, WTTC) David Scowsill a declarat, că Marea Britanie ar trebui să adopte sistemul Schengen de vize pentru a stopa pierderea turiștilor. Comentariul WTTC a urmat după declarația prim-ministrului britanic David Cameron, care a promis să simplifice formalitățile de obţinere a vizelor pentru cetățenii din India.


Şeful cabinetului de miniştri britanic a declarat despre introducerea regimului prioritar de vize pentru cetățenii din India, care vin des în Marea Britanie, ceea ce le va permite să obțină viza pe parcursul unei zile. Regulamentul va intra în vigoare în martie, serviciul va fi disponibil la centrele Marii Britanii pentru obţinere a vizelor din Delhi și Mumbay. Însă, conform părerii președintelui Consiliului Mondial al Călătoriilor și Turismului David Scowsill, doar cu aceste concesii minore este puțin probabil ca Marea Britanie să atingă succese prea mari.


"Este minunat, că David Cameron a anunțat despre simplificarea regimului de vize. Acest lucru va permite unui număr mai mare de indieni să vină în Marea Britanie pentru a studia, a lucra și a se odihni. Tot, ceea facilitează călătoriile, poate deveni avantaj pentru Marea Britanie. Totuși, acesta este doar un pas înainte, nu foarte mare ", ‒ a explicat șeful WTTC.


Potrivit lui, politica rigidă a vizelor face ca țara să fie necompetitivă, iar acum Guvernul britanic trebuie să-şi îndrepte paşii spre piaţa turistică chineză, care este considerată drept una dintre cele mai cu perspectivă.


Industria turistică asigură Marea Britanie cu 2,3 milioane de locuri de muncă și aduce economiei circa 100 miliarde de dolari anual, iar simplificarea formalităţilor cu vizele poate face să crească în mod semnificativ aceşti indici.


"Economia Chinei se află într-o creștere mai rapidă decît în alte țări - continuă Scowsill. – În prezent Marea Britanie cedează sute de turiști chinezi țărilor vecine, pentru că o viză Schengen le permite să viziteze deodată 26 de state, iar obținerea vizei britanice necesită costuri și dificultăți suplimentare. Este timpul ca Marea Britanie să adere la spațiul Schengen. Promisiunea de a simplifica regimul de vize pentru o țară ‒ e bună, dar e timpul ca Guvernului britanic să revizuiască fundamental politica vizelor", ‒ a adăugat el.

 

Sursa: visa4.ru
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.