UE ȘI MOLDOVA TREC LA CEA II-A FAZĂ DE ÎNDEPLINIRE A PLANULUI DE LIBERALIZARE A REGIMULUI DE VIZE

20.11.2012
Foto: tv7.md

Miniștrii afacerilor externe ale Uniunii Europene au fost de acord ca Moldova să treacă la a doua fază de îndeplinire a planului de acțiuni privind liberalizarea regimului de vize.


Acest fapt este menționat în concluziile luate luni, 19 noiembrie, în cadrul ședintei Consiliului de afaceri externe al UE. În textul documentului se mentionează, în mod special, că Planul de acțiuni privind liberalizarea regimului de vize pentru Moldova a fost prezentat în luna ianuarie a anului 2011, transmite kommersant.ua.


De atunci, Comisia europeană a publicat trei rapoarte privind îndeplinirea de către Moldova a primei etape a acestui plan. “Bazîndu-ne pe aceste rapoarte, Consiliul este de acord cu rezultatele că Republica Moldova a îndeplinit toate criteriile de control din cadrul primei faze a Planului de acțiuni privind liberalizarea regimului de vize, și a decis să înceapă estimarea criteriilor de control stabilite pentru cea de-a doua fază.”, se anunță în document. Consiliul a mai subliniat necesitatea ca Moldova să implementeze complet și eficient toate criteriile necesare pentru liberalizarea regimului de vize, comunică UNIAN.


Planurile de acțiuni privind liberalizarea regimului de vize, pentru țările ce fac parte din parteneriatul de Est, sunt divizate în doua faze. În cadrul primei faze țara trebuie să implementeze modificările necesare în legislația în vigoare, iar în cadrul celei de-a doua faze: să asigure punerea în aplicare a modificărilor legislative efectuate.

 

Sursa: tv7.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.