UN DIPLOMAT LETON ÎŞI VA ÎNCEPE ACTIVITATEA LA AMBASADA DIN CHIŞINĂU

15.03.2012
Foto: tv7.md

Un diplomat din Republica Letonia îşi va începe în curînd activitatea la Ambasada Republicii Lituania în Chişinău. Asta după ce pe 14 martie Violeta Motulaitė, Ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova şi Argita Daudze, Ambasadorul Letoniei în Ucraina şi Republica Moldova, au semnat contractul de utilizarea facilităţilor a Ambasadei Lituaniei în Republica Moldova.

 

Semnarea contractului a finalizat toate procedurile necesare pentru deschiderea cancelariei letone în Moldova.

 

La rîndul său, Ministerul Afacerilor Externe al Letoniei oferă Ministerului Afacerilor Externe al Lituaniei posibilitatea de a plasa diplomaţi lituanieni la Ambasada Letoniei în Kazahstan.
Acest "schimb de diplomaţi" este o implementare practică a iniţiativei nord-baltice, care presupune plasarea diplomaţilor la misiunile altor state nordice sau baltice în ţări terţe.

 

La 30 August 2011, ţările nord-baltice au semnat Memorandumul de Înţelegere privind plasarea diplomaţilor la misiunile fiecăreia în străinătate. Memorandumul facilitează posibilitatea, ţărilor nordice şi baltice, de a menţine o prezenţă diplomatică în întreaga lume prin aplicarea unor soluţii flexibile şi rentabile. Lituania coordonează cooperarea nord-baltică în 2012. Menţionăm că Republica Lituania şi-a deschis Ambasada în Republica Moldova la 1 ianuarie 2006.

 

Sursa: tv7.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.