UN NOU SERVICIU PENTRU SOLICITANŢII DE VIZĂ ÎN MAREA BRITANIE

20.05.2013
Foto: ru.123rf.com

Marea Britanie a lansat un nou serviciu pentru solicitanţiii de vize în Marea Britanie. Acum acei care doresc să primească o viză urgență o pot face într-o singură zi. Cetățenii din India vor fi primii, care vor testa această inovație.

 

De la 15 mai, serviciul este disponibil la Delhi și Mumbai, iar apoi va fi disponibil şi la sudul ţării, în Chennai. Serviciul este disponibil pentru solicitanți unei vize turistice multiple de la 6 luni pînă la 2 ani şi doar pentru persoanele, care în ultimii cinci ani, au vizitat o serie de țări, printre care: Marea Britanie, SUA, Australia, Noua Zeelandă, Canada și țările Schengen.

 

Această informaţie este prezentată de către ziarul The Times of India. Pentru a obține viza în aceeași zi, solicitarea trebuie depusă între orele 8 şi pînă la 9:30 dimineaţa. Însă solicitanţii vizelor urgente vor trebui să achite o taxă suplimentară de 600 de lire sterline. În plus solicitanții de vize nu vor fi scutiţi de principala condiție de obţinere a vizei ‒ să prezintedovezile fiabilitatăţii sale şi corespunderea cerinţelor pentru eliberarea vizei.

 

Procesul de depunere a cererilor pentru viză al solicitanţilordin Republica Moldova nu a suferit modificări. Solicitanţii continua să depună dosarul în regim on-line şi sa-şi facă programare la Secţia Vize a Agenţiei de Frontieră a Regatului Unit din cadrul Ambasadei Britanice de la Chişinău pentru a depune formularul, paşaportul şi documentele justificative, să ofere datele sale biometrice şi să achite taxa pentru viză.

 

Reamintimn că toate solicitările de eliberare a vizelor pentru Marea Britanie depuse la Chişinău se procesează la Centrul regional pentru Europa Centrală şi de Est al Agenţiei de Frontieră a Regatului Unit, care se află în Varşovia.

 

Sursa : Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.