VOLUNTARII MOLDOVENI – CU ACTE ÎN REGULĂ!

01.03.2012
Foto: crucearosie-dh.blogspot.com

Guvernul a aprobat, Regulamentul de aplicare a Legii Voluntariatului. Voluntarii moldoveni vor avea posibilitatea să activeze în voie în Republica Moldova.

 

Legea va permite recunoaşterea de către angajator a voluntariatului drept experienţă de muncă, în cazul în care experienţa de voluntariat a fost desfăşurată în domeniul de utilitate publică. Aprobarea regulamentului care vine să pună în funcțiune legea voluntariatului obligă organizațiile non-guvernamentale să devină responsabile. 

 

Potrivit proiectului de lege, datele voluntarilor vor fi păstrate la sediul instituţiei gazdă în trei registre: Registrul de Evidenţă a Voluntarilor, Registrul de Evidenţă a Contractelor de Voluntariat şi a Certificatelor Nominale de Voluntariat şi Registrul de Evidenţă a Carnetelor de Voluntar.

 

Regulamentul mai stipulează că contractul de voluntariat se încheie pe o perioadă de timp determinată sau nedeterminată. În cazul în care voluntarul este implicat în activităţi mai mult de 20 de ore lunar instituţia este obligată să încheie cu acesta un contract.

 

Contractul de voluntariat se încheie în termen de 5 zile lucrătoare după efectuarea primelor 20 de ore de voluntariat, considerate ca perioada de probă.

 

 

Sursa: Viza.md