BULGARIA VA DESCHIDE UN NOU CONSULAT ÎN MOLDOVA – DECLARAȚIE

26.10.2012
Foto: VIZA.md

În conformitate cu ultimul recensămînt al populației după naţionalităţile de bază, în profil teritorial, realizat în anul 2004, în Republica Moldova locuiesc 65 mii 662 persoane de naționalitate bulgară, printre care circa 65 % locuiesc în raionul Taraclia.

 

Dat fiind faptul unei conexiuni strînse între țările noastre, necesitatea unui Consulat suplimentar la Sudul Moldovei este evidentă. De această părere este și Ambasadorul Bulgariei în Moldova, Excelența Sa George Panaiotov: „Este în interesul nostru să deschidem acolo un Consulat, ca să ne ajute. Cu doar un Consulat nu putem face față solicitărilor. Putem să fim mult mai eficace”.

 

Ambasadorul Bulgariei în Moldova a declarat pentru VIZA.md că decizia de a deschide un Consulat suplimentar deja a fost luată. Realizarea acestui scop este încetinită de resursele disponibile la moment, însă timp de 3 ani el va fi realizat, a menționat Excelența Sa George Panaiotov.

 

Ex-viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Valeriu Ostalep a remarcat că prezența unui consular într-un raion unde locuiesc multe persoane de etnie bulgară ar facilita activitatea Ambasadei Republicii Bulgaria, și în același timp este în interesul Republicii Moldova.

 


Sursa: VIZA.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.