AMBASADORUL GEORGE PANAIOTOV: „ BULGARIA VA FI UN MEMBRU PERFECT AL ZONEI SCHENGEN”

31.10.2012
Foto: Viza.md

Perspectiva aderării Bulgariei la zona Schengen este una clară, dat fiind faptul îndeplinirii cerințelor tehnice și condițiilor impuse de Uniunea Europeană în acest sens. În viitorul apropiat urmează să fie luată decizia politică de către statele mebre.

 

Necătînd la criza financiară stabilită în zona euro, UE a anunțat despre intenția de a se lărgi, însă cu condiția că statele candidate la aderare vor face eforturi suplimentare înaintea intrării în forul comunitar. „Sunt convins că Bulgaria va fi membru perfect al zonei Schengen” a afirmat Ambasadorul Bulgariei în Moldova în cadrul interviului exclusiv acordat portalului informațional VIZA.md.

 

În acest context a fost abordat subiectul relațiilor dintre Republica Moldova și Republica Bulgaria, evidențiîndu-se dinamica pozitivă a relațiilor diplomatice și comerciale. În ultimii doi ani, volumul schimbului comercial între țări a crescut cu circa 20%, înregistrînd cifra de 95 milioane dolari SUA în anul 2011. „Există mare potențial de dezvoltare a relațiilor cu Republica Moldova. Moldova nu este o destinație binecunoscută de către investitorii bulgari, dar Ambasada întreprinde eforturi pentru a deschide ușa către Moldova.” a declarat Excelența Sa George Panaiotov pentru VIZA.md.

 


Sursa: Viza.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.