CETĂȚENII MOLDOVEI VOR PUTEA BENEFICIA DE LIBERALIZAREA REGIMULUI DE VIZE PENTRU CĂLĂTORIILE ÎN ȚĂRILE UE DEJA ÎN ANUL 2014

03.12.2012
 

Cetățenii Moldovei vor putea beneficia de liberalizarea regimului de vize pentru călătoriile în țările UE deja din anul 2014. Declarația a fost făcută pe data de 30 noiembrie, de către președintele Comisiei europene, Jose Manuel Barroso, în cadrul briefingului comun cu primul ministru al Moldovei, Vlad Filat, care a avut loc la Chișinău.

 

Potrivit șefului Comisiei europene, Moldova a început implementarea celei de-a doua etape a planului de acțiuni privind liberalizarea regimului de vize între Moldova și UE. În cazul unei finalizări reușite, în cadrul summit-ului parteneriatului oriental, care se va desfășura în luna noiembrie a anului 2013, la Vilnius, se va putea discuta problema acordării Moldovei a regimului liberalizat de vize pentru călătoriile în țările Uniunii Europene.


”În cadrul summit-ului o să analizăm în ce măsură putem să îndeplinim această sarcină în anul 2014. Dacă partea moldovenească va depune eforturile necesare pentru implementarea reformelor și realizarea celei de-a doua etape a Planului de acțiuni privind liberalizarea regimului de vize, atunci Comisiei europene i se poate propune să acorde Moldovei, în anul 2014, un regim liberalizat de vize” a declarat Barroso.


Potrivit comunicatului anterior, liberalizarea regimului de vize va oferi cetățenilor republicii Moldova posibilitatea de a călători liber în țările din zona shengen, fără viză, pe o perioadă de ședere de trei luni, dar acest fapt nu le oferă posibilitatea de a se angaja.


Sursa: rbc.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.